
Moikka, olen Inkeri
Olen Inkeri Väisänen, kehonhuollon ammattilainen Tampereelta. Valmennan päivittäin tavallisia liikkujia, joiden haasteet liittyvät liikkuvuuteen ja lihaskireyksien poistamiseen.
Tein pitkän työuran kaupan alalla ja asiakaspalvelun parissa ennen yrittäjäksi alkamista. Väsyin myymiseen ja kulutuselämän korostamiseen. Ajattelin, että on oltava merkityksellisempi tapa viettää aikaa itsensä kanssa. Ja pilateksesta olen löytänyt tämän, samalla onnistuin parantamaan liikkuvuuttani.
Halusin ymmärtää kehon toimintaa syvemmin ja kouluttauduin liikunta-alalle. Olen pitkän Somatic pilates -ohjaajakoulutuksen kasvatti, liikkuvuusvalmentaja ja personal trainer.
Aloitin vuokraamaan 2021 omaa studiota Tampereen keskustasta ja toimin alkuun kevytyrittäjänä. Kun työt vain lisääntyivät koronavuosina, aloitin päätoimisena yrittäjänä perustaen Voimaa kehosta toiminimen vuonna 2022.
Pidän omalla yksityisellä pienstudiollani pilatesta, kursseja ja yksityistunteja.
Valmennusfilosofia
Olen aina ollut kiinnostunut ihmiskehosta ja biomekaniikasta. Sain siihen kipinän harrastaessani klassista ratsastusta nuorempana.
En ole koskaan ollut kiinnostunut liikkumaan tai urheilemaan vain ulkonäkösyistä, ne ei motivoi minua liikkeelle.
Sen sijaan minua kiinnostaa miten ymmärtää liikkeen virtausta jotta taloudellinen voimantuotto paranee ja miten resilienssi kasvaa, eli miten tunnistan sisäisiä voimavarojani toimiakseni joustavasti muutostilanteissa.
Ja miten kehotietoisuus auttaa näiden asioiden tunnistamisessa.
Ennakkokäsitykset ohjaavat käsitystä pystyvyydestä ja kehon kyvystä liikkua
Aloitin aktiivisen liikkumisen vasta aikuisena, joten voin hyvin samaistua siihen, miltä tuntuu aloittaa liikuntaharrastus ja luoda siitä rutiini arjen pyörityksessä. Inspiroivan liikuntaharrastuksen tuominen osaksi arkea, jotta siitä tulee säännöllistä ja huomaamaton osa toimintaa, vaatii sitoutumista ja sisäisten motivaatiotekijöiden tunnistamista. Ei aikuisena ehkä ihan niin helppoa, kuin jos olisi lapsuudessa oppinut liikkumisen kulttuurin. Mutta mahdollista!
En ole luonnostani koskaan ollut notkea, koin olevani ennen perusjäykkä ihminen. Kun aloitin liikkuvuusharjoittelun ymmärsin etten ole koskaan vain liikkunut tarpeeksi säännöllisesti, jotta kehoni voisi vastata saamaansa kuormitukseen ja muokkautua siihen suuntaan.
Nyt harjoittelun myötä koen liikkuvuuden olevan normaalilla tasolla. Pystyn asioihin joita pyydän keholtani, pääsen esimerkiksi syväkyykkyyn ja saan kantapäät lattiaan, siinä missä ne ennen jäivät ilmaan. Joskus siis omat ennakkokäsityksemme voivat olla jopa esteenä ja ohjata käsitystä liikkuvuudesta.
Kyse onkin saattanut olla vain siitä ettei keho ole saanut perusliikesuuntia ja kun sitten alkaa liikuttamaan kehoa, toimintakyky paranee muuttaen samalla käsitystä omasta pystyvyydestä.
Koululiikunta ja nykyinen salikulttuuri on saattanut opettaa että nämä
tilanteet keskittyvät suoritukseen tai arvosteluun. Valmennukseni on
turvallinen alusta luoda aikuisiällä uusi identiteetti liikkujana ja
purkaa vanhoja liikkumiseen liittyviä ajatusmalleja jotka eivät enää
palvele sinua.
Keho ja mieli yhdessä
Kehon ja mielen yhteys on yhtä tärkeää, sillä mieli vaikuttaa siihen miten ajattelemme itsestämme. Keho reagoi tunteisiin ja kehoon saattaa jäädä vanhoja uskomuksia ja käytösmalleja, tiedostamatonta stressiä.
Kevyen liikkeen avulla voi rentouttaa hermostoa, jolloin on helpompi tuntea ja olla läsnä itsensä kanssa. Silloin on myös helpompi kuulla ja vastata omiin tarpeisiin. Mielen kanssa työskentely on yhtä tärkeää valmennuksessa.
Uskon että meissä on kaikki tarvittava potentiaali sisällämme, täytyy vain löytää keinot sen esiin tuomiseksi.
Todistettu metodi joka vapauttaa kehon liikkeen
Otin
tavoitteekseni varmistaa, että kaltaiseni aikuisena liikkumisen
aloittaneet saavat liikkuvamman kehon ja vapauttavat liikkumisrajoitteet
niin kehosta kuin mielestä pysyvästi, jotta voivat nauttia unelmistaan.
Valmennuksessani korostuu liikkuvuusharjoittelun merkitys sekä ymmärrys faskiasta liikkuvuuden parantamisesksi.
Tukilihaksiston vahvistaminen erilaisilla pilates harjoitteilla, jotka tekevät keskivartalosta toiminnallisen ilman lankutuksia ja vatsarutistuksia. Valittu metodi riippuu valmennettavan tarpeista, mieltymyksistä ja tavoitteista.
Liikkuvuuden
lisääntyessä pinnallisten lihasten heikkous ei ole tiellä eikä tuota
turhaa kipua. Tukilihaksiston vahvistuessa kuormitus jakautuu tasaisesti
kehoon, jolloin liikkuminen on helpompaa ja kykenet nauttimaan siitä.
Koulutus
Mattopilatesohjaaja, Somatic Studio Finland 2023
Suomen pilatesyhdistyksen jäsen vuodesta 2023
Liikkuvuusvalmentaja, Exercisemaster 2022
Liikuntaneuvoja, Varalan Urheiluopisto 2020
'